Meditatie

 

 

Voorbeeld meditatie

Je loopt langs een drukke weg, de auto’s razen langs je heen, de benzinedamp slaat tegen je aan, niemand ziet je gaan. Je voelt je niet lekker en alleen.
Je loopt langs een muur en je ziet een poortje het poortje ziet eruit zoals jijzelf dit wilt. Het is een houten poortje of een ijzeren poortje misschien wel een poortje van bloemen of van kleuren bedenk het zelf.
Je opent het poortje en loopt er doorheen, je komt in een mooi bos.
Vanaf het poortje loopt een pad begroeid met mos dieper het bos in. Je loopt over het pad en hoort de stilte in het bos, je hoort de vogeltjes fluiten, een uil roepen en een specht kloppen tegen een boom.
Je ruikt de frisheid van het bos de geurende planten en kruiden je ruikt de heerlijke geur van een citroenstruik. De geur vult je lichaam.
In de verte hoor je stromend water, je loopt erop af. Je baant een pad door het struikgewas en plots sta je voor een snel stromende rivier.
Langs de rivier staan bomen, je zoekt er een uit en loopt ernaar toe. Voor de boom ligt een prachtig grasveld en je hebt een mooi uitzicht op de rivier.
Je gaat zitten met je rug tegen de boom. Je voelt de trilling van het wilde water door je heen gaan,het geeft je een gelukkig gevoel.
De zon schijnt door de wolken en door het opspattende water wordt een regenboog zichtbaar.
De kleuren vallen een voor een voor je voeten neer en je voelt ze door je voeten, je onderbenen, je heupen, je buik, je borst, je armen en je schouders naar je hoofd vloeien. Voel de kleuren in je vloeien, eerst rood, dan oranje dan geel, dan groen dan blauw dan paars en als laatste violet.
Je bent nu helemaal gevuld met alle kleuren en alle kleuren samen vormen wit licht.
Leg je handen, met de handpalm naar boven, open op je benen.
Stuur iets van dit witte licht naar mensen die het moeilijk hebben, het niet meer zien zitten, stuur hen ook iets van je liefde.
Stuur iets van dit witte licht naar de mensen die nu in wrede oorlogen vermoord worden, hun huis familie of vrienden verliezen in deze nutteloze oorlog. Vraag aan alle engelen, de Aartsengelen, de Vorsten, de Machten, de Krachten, de Heerschappijen, de Serafijnen, de Cherubijnen en de Tronen hen bij te staan in deze moeilijke tijden. Stuur hen iets meer van je liefde.
Stuur iets van dit witte licht naar hen waarop je jaloers bent, stuur ook hen iets van je liefde.
Stuur iets van het witte licht naar een persoon waar je van houdt.
Vraag aan je geleidegids of je een kleur mag sturen die deze persoon momenteel nodig heeft en zie deze kleur een brug slaan tussen jou en degene die je liefhebt. Het geeft jullie beiden een heerlijk en dankbaar gevoel. Laat de kleur heerlijk tussen jullie vloeien.
De persoon bedankt je en je verbreekt de brug. Je voelt je ontspannen en dankbaar, alle negatieve gevoelens zijn weg.
Je staat op en kijkt nogmaals naar de regenboog die prachtig door de waternevel schijnt. Je draait je om en loopt terug naar het bos.
Door het bos loop je terug naar het poortje. De vogels begeleiden je, een eekhoorntje loopt met je mee. Een konijntje staart je aan, een ree huppelt naast je.
Bij het poortje aangekomen open je het poortje en stapt er doorheen. Je bent weer terug in de hectische stad.
Er is iets veranderd of ben jij dat? De drukte raakt je niet, mensen lachen je toe. Je hebt een lekker gevoel, je voelt je gelukkig.
Let wel, dit poortje is van jou. Niemand kan dit poortje openen, immers jij hebt het bedacht, alleen jij.
Je kunt hier komen wanneer je wilt, wanneer je je niet lekker voelt of zomaar. Doe wat je wilt, luister naar je zelf. Weet dat altijd iemand achter dit poortje klaar staat om je te leiden op jouw weg.
Kom nu op je eigen tempo terug.
 

Sorry, uw browser ondersteunt geen Java.
Klik hier om gratis de laatste versie van Java te downloaden.

 

 

Jyoti