Voetreflexzonetherapie

 

 

Mijn naam is Ellen van Harten, ik ben geboren in 1967, getrouwd en moeder van twee lieve kinderen.
Binnen Jyoti verzorg ik de voetreflexologie op maandag, woensdag en donderdagochtend.
Daarnaast werk ik parttime als geregistreerd oedeemfysiotherapeute in een groepspraktijk.


 

Voetreflexzonetherapie is een holistische natuurgeneeswijze die al duizenden jaren met succes wordt toegepast.
Net als bij de acupunctuur wordt er bij de voetreflexologie vanuit gegaan dat er door het lichaam meridianen (energiebanen) lopen die aan de oppervlakte komen in energiepunten o.a. bij de voet.
Deze 77 drukpunten per voet corresponderen met alle organen en weefsels van het lichaam. Door een drukpuntmassage van deze reflexzones, gaat er een impuls naar het desbetreffende deel van het lichaam waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen zodat de klachten afnemen of verdwijnen.
Middels voetreflexologie is het dus mogelijk om “de hele mens” te behandelen.
De behandeling heeft een groot positief effect op het fysiek en psychisch welbevinden. Het natuurlijk genezingsproces wordt op een veilige manier gestimuleerd.
De behandeling geeft een hele diepe ontspanning en is geschikt voor vrijwel iedereen. Er bestaan geen absolute contra indicaties.

holistische natuurgeneeswijze


Om een goed beeld te krijgen van alle gevoelige punten worden deze tijdens de eerste behandeling in kaart gebracht. In de loop van 4 tot 6 behandelingen zal het aantal gevoelige punten afnemen. Dit is een teken dat u meer in balans komt. Daarna kan de frequentie worden afgebouwd.

 meer in balans komt  

De behandeling duurt ongeveer een uur en kost € 40, kinderen tot 10 jaar € 35. Informeer bij uw zorgverzekeraar over een mogelijke vergoeding. Het valt onder de alternatieve geneeswijze.

 


Aangesloten bij de bond van Europese reflexologen

Bent u geïnteresseerd in deze behandeling of heeft u vragen? U bent van harte welkom!!

 

 
 
 
 

Jyoti