Kennismaken

 

Voorstellen

Mijn naam is Anneke Schellingerhout. Ik ben geboren op 9 januari 1970 en daarmee een steenbok (ascendant vissen). Ik groeide op in Koudekerk aan den Rijn. Het gezin deelde het huis met diverse dieren: cavia’s, konijnen, hamsters en later een poes. Van jongs af had ik een speciale band met dieren en zo lang ik me kan herinneren wilde ik dierenarts worden. Toen ik direct na de middelbare school werd ingeloot voor de studie diergeneeskunde, ging dan ook een droom in vervulling. Al tijdens mijn opleiding voelde ik echter een zekere teleurstelling. De reguliere diergeneeskunde heeft lang niet altijd een antwoord op de klachten of ziekte. En voor mijn gevoel wordt niet het dier, maar slechts de klachten onderzocht en behandeld en vaak zelfs alleen maar onderdrukt. Als kind had ik een sterke intuďtie en voelde me aangetrokken tot de natuur en natuurgeneeskunde. Daarom begon ik tijdens mijn opleiding al met mijn zoektocht naar aanvullende mogelijkheden om een dier te onderzoeken en behandelen. Door veel te lezen en het volgen van allerlei cursussen en opleidingen, ontwikkelde ik een holistische visie op gezondheid en ziekte.

Tijdens mijn opleiding in Utrecht ging al mijn vrije tijd naar Lizz, een border collie teefje. Samen ontdekten we de hondensport: schapen drijven, obedience en behendigheid. Na de dood van Lizz, kwam Jina, ook een border collie teefje, in mijn leven. Momenteel is Gizmo, een  Tervuerense herder reu, aan mijn zijde. Ik heb jarenlang lesgegeven in behendigheid en verdiepte me in het gedrag van honden en de aanpak van probleemgedrag.

Ook voeding had mijn bijzondere interesse, wat er mede toe leidde dat ik na mijn afstuderen als dierenarts een promotieonderzoek heb gedaan op het gebied van voeding. In die jaren miste ik het werken met dieren en begon ik een dierenadviesbureau. Mijn eerste klanten kwamen vooral met vragen over voeding en gedragsproblemen bij honden en katten. Later kwamen daar allerlei lichamelijke klachten bij. De dieren stimuleerden mij me steeds verder te blijven ontwikkelen.

Een van die ontwikkelingen was de samenwerking met Aernout, dat leidde tot het opstarten van Jyoti – holistische praktijk voor mens en dier.

Jina & Gizmo

 

Jyoti