Gedachten

 

 

Het leven....

1. Je zal een lichaam ontvangen.
Of je het leuk vindt of niet het zal het jouwe zijn voor de gehele periode.

2. Je zal lessen leren. Je bent ingeschreven in een full-time, informele school, genaamd het leven. In deze school zal je elke dag de gelegenheid hebben lessen te leren.

3. Er zijn geen fouten, alleen lessen. Groei is een proces van proefondervindelijk experimenteren. De mislukte experimenten zijn net zo goed een deel van het proces als het experiment dat uiteindelijk werkt.

4. Een les wordt herhaald tot deze geleerd is. Een les zal je net zo lang in verschillende vormen gepresenteerd worden tot je deze geleerd hebt. Dan kan je doorgaan met de volgende les.

5. Het leren van lessen eindigt niet. Er is geen deel van het leven dat geen lessen bevat. Zolang je leeft, zijn er lessen om te leren.

6. Daar is niet beter dan hier. Als je daar een hier is geworden, zal er gewoonweg een ander daar ontstaan, wat er dan weer aantrekkelijker uit zal zien dan hier.

7. Anderen zijn louter spiegels voor je. Je kan niet iets liefhebben of haten aan een ander tenzij dit iets reflecteert dat je liefhebt of haat in jezelf.

8. Wat je van je leven maakt bepaal jezelf. Je hebt alle gereedschappen en bronnen, die je nodig hebt; wat je ermee doet bepaal jezelf. De keus is aan jou.

9. De antwoorden liggen in jezelf. De antwoorden op levensvragen liggen in jezelf. Al wat je nodig hebt is kijken, luisteren en vertrouwen.

10. Of je nu denkt dat je iets kan of niet kan, in beide gevallen zal je gelijk hebben.


Denk hierover na.

 

Sorry, uw browser ondersteunt geen Java.
Klik hier om gratis de laatste versie van Java te downloaden.

Naar de volgende gedachte

 

Jyoti