Edelsteentherapie

 

 

Edelsteentherapie

Het gebruik van edelstenen en mineralen is niets nieuws. Ze werden in de oudheid door vele natuurvolken met veel gevoel gebruikt om hen te helpen. Die varieerden van het verhelpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen, voor het gunstig stemmen van de goden en bij vele andere magische gebruiken. Ook toen werden edelstenen al gebruikt als talisman of amulet.
D.m.v. de Kirlian-fotografie (aura-fotografie) is bewezen dat ook stenen een uitstraling hebben, net zoals planten, dieren en mensen. Edelstenen en mineralen hebben een krachtige werking op het menselijke energie veld en werken op een zeer effectieve en bijzondere manier doelgericht op blokkades in en bevorderen een snelle doorstroming van energie, waardoor het genezingsproces voorspoedig verloopt.

Edelstenen in ruwe vorm zijn niet mooier dan welke steen dan ook. De mooie kleuren komen pas tevoorschijn na het slijpen of trommelen van de stenen.

Edelstenen en mineralen hebben een krachtige werking

Edelstenen kunnen op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door plantaardige resten, zoals barnsteen. Andere zijn ontstaan uit dierlijke resten, bijvoorbeeld amber, of uit vulkanisch materiaal.
 

 

De werking

Alles op deze aarde bestaat uit trillingen, zogenaamde energievelden. Ook de mens bestaat uit trillingen, die als het goed  is in harmonie met elkaar zijn. Zodra hier een disbalans ontstaat, uit zich dat fysiek in ziekte. Doordat edelstenen ook hele sterke specifieke energievelden hebben, kunnen we deze gebruiken om verstoorde energievelden bij ons weer in harmonie te brengen. Doordat elke steen een eigen trillingsgetal heeft, heeft het ook een specifiek werkingsgebied in het lichaam, dan wel om het lichaam. Denk hierbij aan organen, zoals hart, longen, lever, maar ook aan gemoeds toestanden zoals depressief, moe enz.

Het kan ook zijn dat het lichaam een tekort heeft aan een bepaald spoorelement. Het lichaam zelf kan geen spoorelementen produceren, en moet dit tot zich nemen via voeding, ingeademde lucht of via de huid. We hebben maar weinig nodig van deze spoorelementen, maar een tekort kan al gauw leiden tot een verstoring in het lichaam. Edelstenen bevatten ook spoorelementen. Bergkristal bevat kiezelzuur dat een herstellende werking heeft in het lichaam, bijvoorbeeld voor wondheling, maar ook een zuiverende kracht heeft. Hematiet bevat het spoorelement ijzer, dat nodig is tegen bloedarmoede en bloedaandoeningen. Malachiet bevat het spoorelement koper, dat het lichaam nodig heeft als krampwerend en verarmend element bij bijvoorbeeld gewrichtspijnen en voor reumalijders. Door nu de edelstenen op het lichaam te dragen, kunnen deze spoorelementen door het lichaam uit de steen worden opgenomen.

Het mooie van edelstenen is dat de edelsteen zelf niet u geneest, maar u helpt uw zelfgenezend vermogen te activeren. Wilt u zelf een edelsteen aanschaffen, doe dat dan intu´tief, dat wil zeggen waar valt jouw oog op,of welke steen "trekt" jou aan. Kijk niet naar de prijs of grootte van een steen, dat heeft niets met de werking van de steen van doen. Neem de steen in je hand, en voel de steen aan, voel de trilling. Stem je af op de steen, en kijk welke emoties je voelt, of zelfs loskomen. Voelt de steen gevoelsmatig ook goed aan, dan past de steen bij u. Als u daarna kijkt naar de therapeutische eigenschappen van die steen, zult u waarschijnlijk verbaasd zijn hoe dicht de werking daarvan bij uw huidige klachten, problemen of zorgen ligt.

Door de eeuwen heen heeft de mens al aardig wat ervaringen over de werking van edelsteen opgedaan. Over het algemeen kun je voor elke kwaal wel een edelsteen terug vinden in boeken. Maar omdat niet ieder mens hetzelfde is, testen wij een edelsteen meestal voor u uit. de uitwerking per persoon is verschillend. Afhankelijk van de klacht, en hoelang deze al bestaat, is het resultaat bij ieder mens verschillend. Edelsteentherapie een prima ondersteunende manier naast andere behandelwijzen. 

 

 

  verstoorde energievelden weer in harmonie brengen

 

 

 

 

 

 edelstenen helpen uw zelfgenezend vermogen te activeren  

 

 

 

Waarschuwing: edelstenen hebben een zeer krachtige werking. Het is raadzaam om niet zelf met edelstenen te "experimenteren", daar dit tot schadelijke gevolgen kan leiden. Ook kunnen edelstenen elkaar be´nvloeden, en daardoor schadelijke effecten hebben op de mens.

 

 

 

Jyoti