Onderhoud van edelstenen

 

Ontladen

Omdat er tussen mens en edelsteen een wisselwerking is, zal de steen spanningen van u overnemen. Deze spanningen moeten wel op zijn tijd, minimaal 1 keer per maand, ontladen worden. Doet u dit niet, dan kan de steen barsten. 

Na aankoop van een edelsteen moet deze eerst gereinigd worden, om eventuele vervuilde energiën, opgepikt door de steen doordat andere mensen ze al eerder in handen hebben gehad, af te laten vloeien. Dit ontladen doet u door de steen de eerste keer 10 minuten onder koud stromend water te leggen. De volgende keren kunt u de steen ter ontlading in een bakje water leggen. U zult dan na enige tijd zien dat er belletjes van de steen afkomen. Als er veel belletjes van de steen afkomen is het raadzaam het water te verversen, net zolang tot u geen belletjes meer ziet. 

 

Opladen

Het energetisch opladen van stenen kun je doen door de stenen bij volle maan buiten in het maanlicht te leggen. Zorg dan wel dat je niet verschillende edelstenen op één hoop gooit, maar leg soort bij soort. Helder doorschijnende stenen, met name bergkristal, kunnen ook in zonlicht opgeladen worden. Doe dit echter nooit met ander soortige stenen, want dan kan verkleuring optreden. Ook kun je stenen met behulp van kristal- of amethistclusters opladen, door de stenen hierop of in te leggen.

Heeft u een Reiki cursus gevolgd, dan kunt u de steen ook met Reiki behandelen.

Door je steen goed te onderhouden, kun je zijn levensduur aanzienlijk verlengen. Mocht de steen ondanks bovengenoemd onderhoud toch gaan scheuren of verkleuren, dan betekent dat dat de opgenomen spanningsenergie te groot was. Dit is een goed teken, de steen heeft dan heel goed gewerkt, en u moet dan ook zeker niet stoppen. De werking van deze steen is dan echter wel voorbij, en u zult een nieuwe moeten aanschaffen. Geef de oude en uitgewerkte steen weer terug aan moeder aarde, de oorspronkelijke plaats van de steen. Zoek hiervoor een mooi plaatsje in je tuin of de natuur. Bedank de steen voor zijn bewezen diensten, en begraaf hem met respect

 

 

1 keer per maand ontladen

 

bij volle maan

 

koester je steen

 

De huidige maanstand

 

 

 

Jyoti